Tomas Ross wordt geïnterviewd door Henk van Baalen

De bekende thrillerschrijver Tomas Ross is zondag 9 november onze gast. Hij wordt deze middag bevraagd door de Deventer publicist Henk van Baalen. Tomas Ross is het pseudoniem voor Willem Pieter Hogendoorn (Den Bommel, 1944).  Hogendoorn werkte als journalist onder meer voor het dagblad Het Vaderland en voor de VNU. Bovendien werkte hij op televisie voor de NOS en de TROS.

Hij debuteerde in 1980 onder de naam Tomas Ross als schrijver van misdaadromans met De Honden van het Verraad, een politieke thriller over de vrijheidsstrijd van Zuid-Molukkers. Deze roman wordt al gekenmerkt door wat later zijn handelsmerk zou worden: spannende fictie, gebaseerd op feiten en grondige research.

Ross werd drie keer bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman: in 1987 voor Bèta, in 1996 voor Koerier voor Sarajevo, en in 2003 voor De zesde mei. In 1989 schreef hij in opdracht van de CPNB ter gelegenheid van De Maand van het Spannende Boek Mode voor Moskou.

Henk van Baalen (Deventer 1944) publiceert al vele jaren over de geschiedenis en de cultuur van zijn geboortestad en omgeving. Ruim vijfentwintig publicaties verschenen van zijn hand zoals diverse verhalenbundels en fotoboeken over Oud Deventer, publicaties over de geschiedenis van de joodse gemeente, de Deventer schilders, de geschiedenis van de Rabobank en over de bijzondere plekjes in Deventer.

Meer informatie over de bijeenkomst met Tomas Ross leest u in het infobulletin.